duard Martín, CIO & 5G Programme Director Mobile World Capital, ens explica que les capacitats de la nova tecnologia 5G suposaran sens dubte un gran pas cap endavant per a les pimes.

Encara que de primeres sembla que no aporta un gran avantatge, ja veurem que sí que poden millorar els processos de negoci de les pimes indirectament, en un primer moment, i després més incisivament.

En primer lloc, indirectament les pimes podran accedir a serveis que fins ara no tenien contemplats, a través de les noves ofertes que els operadors de telefonia i, en general, els proveïdors de tecnologia oferiran. Aquesta oferta estarà sobretot dirigida a la millora d’experiència de l’usuari final d’aquestes pimes, ja siguin pimes finalistes, autònoms o dedicades al retail. Aquesta nova experiència d’usuari podrà proporcionar eines a les pimes per a accelerar els seus processos, les seves vendes, compres més personalitzades i en definitiva una millor atenció al client final.

En aquest sentit, la personalització, la capacitat del temps real que ofereix el 5G i la seva gran capacitat d’amplada de banda aportaran noves oportunitats de comercialització de productes més dirigits, més exclusius, més particularitzats i dirigits a les necessitats de cada client.

Aquesta experiència d’usuari que ja s’està veient en els experiments que estem fent aplicats al món de les pimes sobretot d’entreteniment, etc.., molt aviat serà una realitat per exemple per a supermercats petits, o per a petits comerços que podran oferir els seus productes en temps real, amb una millor experiència i una capacitat decisòria per part dels usuaris finals molt major.

 

Les capacitats de la tecnologia 5G permetran millorar alguns processos vitals per a les pimes:

  • Temps real.
  • Gran capacitat d’amplada de banda.
  • Connectivitat màxima per a molts dispositius alhora.

Un d’aquests processos pot ser la logística de distribució, no sols de recepció de mercaderies sinó també la distribució de les pimes cap als seus clients podrà millorar abaratint els seus costos, ajustant els termes de lliurament i ajustant els itineraris d’una manera més realista i immediata. També la logística de lliurament cap als clients finals oferint més possibilitats a l’hora de lliurar aquest servei.

En definitiva, creiem que la tecnologia 5G farà aparèixer nous serveis que encara estem explorant i per tant les pimes juguen un paper importantíssim.

A llarg termini, la tecnologia 5G també pot constituir una manera diferent de calcular els costos que els suposen a les pimes la tecnologia podent abaratir els mateixos gràcies a la seva escalabilitat.

 

Com a complement a l’entrevista, posem alguns exemples de productes o serveis pensats per a 5G:

Cotxe connectat – Projecte pilot de 5GBarcelona

 

Ambulància Connectada 5G – Projecte pilot de 5GBarcelona – veure informació en https://5gbarcelona.org/es/pilotos/ambulancia-conectada-5g/

Telecirurgía i sector eHealth – veure informació en https://hospitecnia.com/*tecnologia/*iot-internet-de-les-coses/cirurgià-remot-experiència-*5g-hospital-*clinic-*barcelona/

 

Esperem que us serveixi d’inspiració!