Introducció

Segurament a l’hora de parlar sobre tecnologia hagis escoltat la paraula núvol o cloud i sàpigues que és, però, podries afirmar que saps utilitzar aquest sistema de manera correcta?

Els serveis cloud ens permeten accedir d’una forma senzilla a la nostra informació des de qualsevol lloc i a través de qualsevol dispositiu.

En aquest blog explicarem l’ús correcte d’aquesta mena de serveis.

Avantatges

Més seguretat

Antigament si una empresa perdia informació preuada o li era robada, aquesta moltes vegades s’oblidava de realitzar les còpies de seguretat o còpies de seguretat, per la qual cosa tenia una fallida d’ingressos, fins i tot els podia portar a la fallida.

Actualment això ja no succeeix, els serveis en el núvol realitzen còpies de la informació i dels arxius de manera automàtica, normalment per duplicat o triplicat i en diferents ubicacions.

La infraestructura -Centres de Dades- estan redundats per duplicat o triplicat en maquinari, subministrament elèctric, wifi, sistemes elèctrics, amb sistemes de refrigeració i humitat, d’extinció, alarmes d’accessos i perimetrals, sistemes de càmeres.

Monitoratge continu 24*7, hardaware i sistemes preparats per a detectar, repel·lir i protegir totes les dades.

Reducció de costos

Estalvi important en costos. Evites invertir en llicències de programari o infraestructures informàtiques, el seu manteniment i cost elevat de maquinari per fallades o avaries.

Pagament mensual dels serveis, per subscripció, cost escalable bidireccional, adaptable a la teva empresa a cada moment.

Major accessibilitat i mobilitat

Des de qualsevol lloc i dispositiu i quan tu vulguis, només necessites accés a internet.

Com ja esmentem abans, gràcies als serveis cloud pots accedir a la teva informació 365 dies 24h, és igual si estàs en l’oficina, en un client i necessites ensenyar-li el projecte, estiguin en un hotel, a casa, de vacances

Tot això aporta ergonomia a la persona que ho utilitza, i rendibilitat altament a l’alça per a l’empresa, tant en resolució de projectes, imatge, versatilitat i conciliació laboral.

Capacitat d’emmagatzematge il·limitat

Depenent del servei contractat en cloud, pots arribar a tenir infinitat de terabytes quant a espai es tracta. Gràcies a això, mai haurem d’estar pendents sobre la informació que pugem o deixem de pujar.

Igualtat i escalabilitat

Tant una multinacional com una empresa pime pot permetre’s aquest tipus de serveis i les seves llicències. Cada entitat financera té milers de serveis cloud entre els quals triar i veure com s’emmotlla millor a les seves necessitats i, en cas que necessiti al cap d’un temps més espai per als seus arxius, simplement pot ampliar la seva contractació de gigues o disminuir-la si es necessari.

Actualitzacions automàtiques

Així com els serveis cloud realitzen còpies de seguretat automàtiques per duplicat i triplicat, també ho fan amb les seves actualitzacions, cosa que ofereix encara més comoditat per a l’empresa ja que tenen les seves dades, accessos, programes… actualitzats sense necessitat de cap control, avís i retard que pugui empitjorar o paralitzar la jornada laboral.

Col·laboració i comunicació del personal

Mitjançant el cloud computing pots compartir aplicacions, informació i documents a una gran velocitat. Això suposa una millora en la comunicació interna de tu companyia.

Com treure-li el major profit possible

1. Informa/instrueix al teu equip

Els serveis cloud permeten que diverses persones treballin en un mateix projecte des de qualsevol part. És per això que hauríem d’implicar-nos a adaptar i informar l’equip sobre com treballar des d’aquí.

2. Tria les aplicacions més convenients

Recomanem no utilitzar tantes aplicacions cloud de manera simultània, perquè això podria causar confusions o mal entesos a l’hora de treballar entre el teu equip.

Tria una aplicació cloud que sigui completa i et permeti realitzar diverses funcions.

3. Gestiona

Gràcies a les aplicacions cloud podràs gestionar l’activitat dels teus treballadors (funcions, tasques, timing, productivitat…).

4. Proveïdor

Encara que tinguis alguna aplicació cloud, recomanem sempre contractar un proveïdor de serveis cloud que sigui segur i que generi confiança.

Informa’t del centre de dades:

Ubicació física, on se situaran les teves dades: que estigui en sòl europeu, millor si és espanyol.

Classificació Tier ens indica el nivell de fiabilitat d’un centre de dades associades a quatre nivells de disponibilitat definits:

5. Protegeix l’accès

Tenint en compte que, en el núvol, la teva empresa emmagatzemarà totes les seves dades més importants, a l’hora de triar el servei haurem de tenir en compte la seva capacitat de CIBERSEGURETAT.

Així mateix informar del protocol de ciberseguretat als empleats, cadascun d’ells, per a evitar errors humans i evitar obrir la porta a ciberatacs.

6. Còpies de seguretat

La contractació d’un servei de còpies de seguretat professional amb servei per duplicat o triplicat, amb ubicació externa a la nostra empresa i possibilitat de recuperació en hores, el cost no s’eleva i assegures la continuïtat de la teva empresa davant desastre humà o atac cibernètic.

7. No donis més dades del necessari

Jerarquitza les dades, segons el seu usuari i necessitat d’ús. Si no els necessita per al seu desenvolupament professional, no hauria de tenir accés. Així evitem que elimina, modifiqui, cometa un error humà…

Conclusió

Com a conclusió final podríem extreure que el servei d’emmagatzematge cloud ha arribat per a quedar-se i que cada vegada es troba més present en pimes, multinacionals i fins i tot a l’hora de fer tasques a les escoles.

Aquest sistema ens permet un control total sobre les nostres dades i treballadors, saber com es comporten dins de l’empresa. A més de poder accedir a aquestes dades des de qualsevol dispositiu i lloc per remot que sigui.

Ofereix massa avantatges com per a no pensar, com a mínim, en si et valdria la pena integrar-ho en la teva empresa.

Necessites més informació?

Si el nostre blog t’ha agradat o, almenys t’ha cridat l’atenció, hauries de saber que a JSM disposem de serveis cloud professionals per a qualsevol tipus d’empresa que es trobi interessada en ells.

El nostre servei ofereix:

 

Per a més informació, no dubtis a consultar-nos a info@jsm-ct.es  .