Introducció

El món de la impressió és molt més profund del que podem imaginar a primera vista. La tecnologia avança amb passes de gegant. Avui dia, existeixen més de 5 tipus de mètodes d’impressió.

És per això que avui comentarem cadascun d’ells, amb les seves respectives característiques, usos, avantatges, inconvenients…

Tipus d’impressió

Impressió digital

És el mètode d’impressió més conegut i continua sent el més utilitzat avui dia.

Consisteix a imprimir directament un arxiu digital a paper (com és comú) o a altres materials.  S’obté mitjançant la injecció de tinta per impressió làser o amb una planxa virtual.

Té com a avantatge que és un mètode molt fàcil d’utilitzar i ràpid. Permet tenir productes d’alta qualitat per un baix preu. És una gran opció a tenir en compte a l’hora de voler imprimir.

Impressió offset

El mètode d’impressió offset utilitza unes planxes metàl·liques i tinta oliosa.

El que té de bo aquesta mena d’impressió és que ofereix resolució d’una molt alta qualitat i dona molt color a cada imatge impresa.

Tot això pel fet que utilitzen corrons i planxes monocromàtiques. Més tard el rotllo agafa la imatge de la planxa i es projecta en el paper, cartó, plàstic, etc.

Normalment aquest tipus d’impressió se sol utilitzar per a revistes, llibres, catàlegs… És a dir, per a peces de moltes tires o alta qualitat d’imatge.

Impressió flexogràfica

Consisteix en un sistema d’impressió enlaire relleu.

La tinta que, barrejada amb l’aigua, es va dipositant sobre una planxa que pressiona directament sobre el suport imprimible.

El que té de bo aquesta mena d’impressió és que són d’assecat ràpid i tenen molta flexibilitat quant a la impressió de materials. El mal és que solen ocupar bastant espai i són costoses, en cas que no les necessitis per i per a treball, no és aconsellable tenir una.

Se solen utilitzar per a estampar paquets i envasos. També permet la impressió d’etiquetes en alta qualitat.

impressió serigràfica

Considerat un dels mètodes més antics. Existeixen diversos tipus d’impressió: el tradicional, semiautomàtic i automàtic-tèxtil.

El procés tradicional consta així: es tria un disseny que anirà transferit a una malla tibada per un marc, en aquesta malla es posen els productes necessaris per a la tinta. A causa de la insolació els porus de la malla s’obren, és per aquí per on passarà la tinta.

Com a últim pas, es col·loca una peça sota la malla o pantalla, s’utilitza una *rasqueta en la malla per a dispersar la tinta i aquesta caurà sobre aquesta peça, acabant així la impressió.

Normalment aquesta forma d’impressió se sol aplicar a tèxtils.

Amb el pas del temps es va aconseguir l’automatització del procés amb una impressora i ja no es requereix de tantes accions.

Mètode tradicional

Impressora automàtica

Impressió tampogràfica

Aquest tipus d’impressió funciona mitjançant aquest procés: la tinta es troba emmagatzemada i aquesta, des del tinter, passa per un cilindre hidràulic cap a un tampó (normalment se silicona o cautxú) que imprimeix pujant i baixant.

Amb aquesta impressió s’aconsegueix imprimir amb precisió petits caràcters i traços lleugers. A més, és molt econòmica.

Va destinada, sobretot, a objectes petits. Un exemple serien els llapis o bolígrafs. També va perfecta per a objectes amb superfície rugosa.

Impressió tipogràfica

Com la serigrafia, la tipografia és també un mètode que es porta utilitzant des de fa moltíssims anys.

Aquestes impressores contenen els dissenys o lletres en manera de mirall, aquests miralls s’omplen de tinta i passen al paper, ja sigui mitjançant corró o planxa.

Són fàcils d’utilitzar i no ocupen molt espai, per la qual cosa són bastant ergonòmiques.

Sol utilitzar-se en coses molt específiques com a targetes o etiquetes.

Impressió 3D

Un dels mètodes més nous i recents és la impressió en 3 dimensions.

El procés per a la impressió és més senzill del que sembla, devem primer instal·lar-nos un programari en l’ordinador de programes 2D o 3D. Després haurem de connectar l’ordinador a la impressora, donar-li a crear disseny i només faltarà esperar.

El procés és senzill sí, però potser ens costa més a l’hora de preparar la impressora. Aconsellem informar-se bé abans d’adquirir una.

Realment les impressores 3D tenen molta versatilitat quant a la seva funció es refereix. Es pot utilitzar per a medicina (creació de pròtesi, trasplantaments, …) , automoció, indústria, en alimentació, arquitectura, fins i tot per als seus oci propi (creant figuretes o qualsevol cosa que ens rondi pel cap).

Conclusió

Hem pogut veure, una vegada més, que la tecnologia  continua avançant i ajudant a les empreses, ja sigui de manera directa o indirecta.

Des de JSM recomanem l’ús d’aquesta mena de dispositius, ja que tenir-los en la teva empresa farà que augmenti la teva seguretat, sostenibilitat, productivitat i fiabilitat d’aquesta.

 

Necessites més informació?

Si després d’haver llegit nostre articulo, estàs interessat en qualsevol mena d’impressora per a la teva empresa, demana’ns informació en info@jsm-ct.es nosaltres col·laborem estretament amb un dels fabricants més prestigiós del mercat, com és Develop – Ineo, donant un Servei de postvenda i assistència tècnica directament amb fabricant, sense intermediaris.