Introducció

Les vacances de Setmana Santa estan a punt de començar i, com tots sabeu, és una època en la qual tota família aprofita per a anar-se de vacances i desconnectar una mica de la rutina.

Ja que som una empresa dedicada a la tecnologia, hem pensat que seria bona idea dedicar un bloc exclusivament a llocs tecnològics que poder visitar durant aquesta setmana festiva amb la teva família, amics o solo inclusivament.

Destins

CNS Barcelona

El Centre Nacional de Supercomputació és el centre pioner de la supercomputació situat a Barcelona. Aquest lloc té dues funcions: servir com a centre de recerca (més de 500 científics actualment), i d’altra banda és un centre de serveis de computació per a tota la comunitat científica.

L’emblema turístic d’aquest centre és el supercomputador MareNostrum, considerat l’ordinador més potent d’Espanya i que es troba entre els 500 del món. Això, no és per a menys, ja que compta amb més de 150.000 nuclis en el seu processador i amb 11,1 PetaFLOPS de rendiment.

Si ets un interessat de la computació, no pots perdre aquesta oportunitat.

L’entrada és totalment gratuïta i pots gaudir d’aquestes instal·lacions de dilluns a divendres de 8.30 a 18.30.

Bletchley Park – Buckinghamshire, Anglaterra

Si t’interessa la tecnologia i els esdeveniments històrics com la Segona Guerra mundial, la màquina enigma i Alan Turing, aquest és el teu lloc.

En Bletchley Park trobaràs tot tipus d’informació interessant, perquè abans era una base militar on es feien els treballs relatius a trencar el xifratge de les comunicacions alemanyes que capturaven. Aquestes accions van permetre la mobilització de les tropes britàniques i la detecció de diversos submarins.

En la visita a aquestes instal·lacions podràs conèixer als qui ho van fer possible, la metodologia i els materials que es van emprar i la seva maquinària.

El preu de l’entrada rondaria els 24€.

Deutsches Museum – Munich, Alemanya

Aquest museu científic de Munic és considerat un dels més grans del món degut a la seva gran versatilitat en opcions a veure i la seva gran col·lecció d’objectes. Destaquem la versatilitat en aquest lloc ja que abasta a tota mena de camps d’estudi (física, química, agronomia, informàtica…).

Una cosa important a tenir en compte és que en aquest lloc es troba l’ordinador Z3, el primer ordinador a utilitzar codi binari.

Si t’interessa la ciència en general, aquest és el teu lloc.

El preu de l’entrada és de 14€.

Silicon Valley – San Francisco, Califòrnia

Possiblement un dels llocs més coneguts quant a tecnologia es refereix.

En aquest lloc es troba tot tipus d’empreses dedicades a la tecnologia i informàtica, alguns exemples com són Apple, HP, Netflix, Facebook, Intel, etc.

Es va tornar tan conegut que es va crear una infraestructura destinada únicament a turistes que volguessin visitar a les diferents empreses i aprendre de les seves tecnologies.

Puerto espacial de Kourou – Kourou, Guaiana Francesa

L’Agència Espacial Europea compta amb un cosmòdrom a Guaiana francesa. Aquest cosmòdrom és un dels millors situats ja que permet el llançament de coets espacials amb major càrrega i menor consum.

Si t’interessa la tecnologia aeroespacial i el seu funcionament, aquest lloc t’encantarà.

L’entrada és gratuïta i la visita té una durada de 3h, podràs veure els diferents centres de control i zones de llançament.

CERN – Ginebra, Suiza

Famosa institució tecnològica on va sorgir la World Wide Web l’any 1989. Aquest lloc compta amb diversos acceleradors de partícules, el més destacable seria el Gran Col·lisionador d’Hadrons. Se’l coneix per ser l’accelerador de partícules més gran mai fabricat i perquè gràcies a ell va confirmar la teoria del Bosó de Higgs.

Les visites guiades detallen les labors que realitzen alguns treballadors allí, així com el funcionament del Gran Col·lisionador.

Pots també visitar les exposicions del Globus de la Ciència i Innovació o l’experiment Atles.

Conclusió

Un podria pensar que la tecnologia és un tema que no interessa molt a la societat o que, si interessa, es troba molt per sota d’altres aficions.

Però com us hem mostrat hi ha moltes destinacions turístiques dedicades per i per a la tecnologia tan increïbles com altres destinacions turístiques.

Nosaltres solament hem posat alguns dels milers d’exemples tecnològics que hi ha per anar a descobrir i que, amb el temps i gràcies a la globalització, aniran a més.