Durant l’estiu moltes empreses baixen el seu volum d’activitat, però cal saber que els ciberdelinqüents no descansen ni agafen vacances. Hauràs de conèixer com protegir els teus equips abans de gaudir les teves vacances.

La millor manera de protegir i preparar la teva empresa per a les vacances és una revisió del parc informàtic de la teva empresa.

Un consultor IT pot comprovar si els teus sistemes informàtics, la teva xarxa informàtica, les teves vulnerabilitats i prevenció de la teva empresa estan preparats per a anar-se de vacances i no trobar sorpreses a la volta.

Vulnerabilitats a causa de ciberdelinqüents

Com hem dit anteriorment els ciberdelinqüents no es van de vacances, les empreses baixen el seu guàrdia en seguretat i és un moment idoni en el qual poden causar vulnerabilitats.

A continuació donarem a conèixer el que pot fer un ciberdelinqüent a la teva empresa.

Perduda de dades

Els atacs dels ciberdelinqüents normalment giren en l’entorn al robatori d’informació sensible, com investigar les estratègies de l’empresa, informació financera…

La base de dades d’una empresa també està en el punt de mira d’un hacker, si una empresa perd la informació de la seva base de dades li pot conduir a la ruïna, i és que les empreses que més dades manegen són sotmeses a robatoris pels ciberdelinqüents. Els hackers demanen una gran quantitat de diners per a no atacar als sistemes corporatius.

Desemborsament econòmic

Sigui per robatori, sigui pels costos de reparació o sigui per la neteja de les infraestructures infectades, un atac de ciberdelinqüents sempre comporta un desemborsament econòmic per a l’empresa.

Si la perduda de dades es tractés d’una empresa petita, no sols han de fer front al cost de recuperar les dades, poden acabar perdent clients, poden perdre els seus empleats que se sentiran insegurs després d’un ciberatac i el cost d’instal·lar nous sistemes de seguretat en l’empresa.

Canvis en el model de negoci

Un ciberatac pot tenir conseqüències per a les empreses més enllà de l’aspecte financer. Algunes es replantegen la forma en la qual recopilen les dades dels seus clients, per a assegurar-se que no sigui vulnerable. Moltes empreses pensen a no tornar a emmagatzemar les dades personals o financeres dels seus clients.

Perduda de reputació

No sols els treballadors i els clients se sentiran insegurs, sinó que un ciberatac comporta una pèrdua de reputació. Molts qüestionessin la capacitat de l’empresa per a protegirse en aquesta mena de situacions.

Com protegir la nostra empresa abans i durant les vacances d’estiu?

Rotació del personal

Moltes empreses per a mantenir els seus nivells de servei cobreixen les vacances del personal habitual de l’empresa amb contractacions temporals. És important revisar i aplicar les polítiques de seguretat o bones pràctiques definides per a aquesta mena de situacions i divulgar-les adequadament entre el personal nou.

Conscienciar als empleats sobre les amenaces

És la millor mesura que s’ha d’aplicar. Els ciberdelinqüents no descansen a l’estiu, per la qual cosa s’ha d’estar alerta en tot moment. S’ha de tenir especial precaució en els correus que ens envien, en els enllaços de les xarxes socials i aplicacions de missatgeria, incloses les dels mòbils.

Còpies de seguretat

Abans de començar les vacances, és recomanable realitzar còpies de seguretat. Són fonamentals per a mantenir la informació en cas de robatori o pèrdua. Les còpies de seguretat han de fer-se regularment, han d’estar en un lloc protegit per a poder restaurar-les en cas d’accident.

Sistemes i programes actualitzats

Això sempre hem de tenir-ho en compte. Hem de mantenir els sistemes operatius i les aplicacions de suport actualitzats a les seves últimes versions. Ofereix garanties sobre fallades de seguretat que puguin possibilitar algun virus, atacs…

Connexió a xarxes Wi-Fi

En algunes ocasions és possible que no comptem amb cobertura en el mòbil, en el portàtil i utilitzem una xarxa Wi-Fi. Si no utilitzem una xarxa privada virtual, amb independència que la xarxa estigui protegida o no, no hauríem de realitzar cap operació que requereixi la transmissió d’informació confidencial.

Ordinadors públics per a gestions de l’entorn laboral

No es coneix l’estat de l’equip, no sabem si l’equip està infectat o no ho està, no s’hauria d’utilitzar aquest tipus d’ordinadors per a realitzar operacions sobre serveis en els quals calgui introduir credencials.

Dispositius mòbils de l’empresa

Hem d’utilitzar de manera segura els dispositius de l’empresa, ja que s’emmagatzema informació relativa del negoci, s’han de protegir, d’acord amb la importància que tenen enfront de possibles robatoris, oblits, etc.

ARA TENIM UNA CAMPANYA EMPRESA PER A PREPARAR

I PROTEGIR LA TEVA EMPRESA FINS Al 30 DE JUNY

VISITA ELS SEGÜENTS ENLLAÇOS

https://www.facebook.com/JSMConsultoriaTecnologica

https://www.linkedin.com/company/2520711/admin/