Ara que arriben els viatges i les vacances un dels aspectes primordials és mantenir la bateria i estar connectat a internet. Donarem a conèixer alguns consells per a no quedar-te sense bateria i sense connexió mentre gaudeixes de les teves vacances.

No et quedis sense bateria

Bateria externa de gran capacitat

El recomanable és tenir una bateria externa, ja que moltes vegades podem estar lluny d’un endoll i poques vegades evitarem que s’esgoti la bateria. Una bona opció seria disposar d’una bateria externa de qualitat, per a poder carregar diverses vegades els nostres dispositius.

Reduir la lluentor

Ajustar manualment la lluentor dels diferents dispositius reduirà notablement l’ús de la bateria. Cal destacar que alguns dispositius tenen una opció de posar la lluentor automàticament depenent de la llum ambiental, és un procés que consumeix més bateria, la millor opció és fer-la a mà.

Connexions i aplicacions

Desconnectar Bluetooth, NFC i Wifi si no els estem utilitzant, si aquestes funcions es mantenen actives, sense estar connectat a una xarxa o dispositiu, acabarà consumint més bateria. A més tancar aplicacions que es queden actives en segon pla augmentarà les hores de durada de la bateria.

Utilitzar carregador adequat

Cal tenir en compte que molts carregadors de marca blanca manquen d’uns certs sistemes de seguretat que protegeixen els terminals de sobrecàrregues elèctriques. Aquests tipus de carregadors també poden no estar equipats per a proporcionar un voltatge correcte. Poden produir danys al port de càrrega i a la bateria.

Estalvi d’energia

A l’estiu o estant de vacances no estarem utilitzant permanentment el mòbil, el portàtil o un altre dispositiu. Així que a més de restringir les connexions de dades, activarem l’opció d’estalvi d’energia. L’estalvi d’energia reduirà algunes prestacions que ens proporciona el dispositiu, i el mantindrà activat.

Mantenir els dispositius amb bona temperatura

Les bateries dels dispositius electrònics són molt sensibles a la calor. Per això en les vacances d’estiu s’acaben abans. La calor fa que es desgasti i degradi la bateria més ràpidament. Si vols evitar quedar-te sense bateria, intenta que els teus dispositius s’escalfin el menys possible. No els deixos massa temps al sol, ni jugar a jocs molt exigents.

No et quedis sense connexió

Buscar una xarxa Wifi Segura

En les vacances és fàcil trobar xarxes wifi accessibles però cal evitar les wifis públiques, perquè són molt perilloses. Connectar-se a xarxes wifi segures permet no consumir dades pròpies, però per a això cal tenir en compte que estiguin protegides per una contrasenya o que es pugui accedir de manera anònima.

Alertes per al control del consum de dades

No sempre podem tenir accés a una xarxa wifi, i en aquests casos és recomanable configurar el sistema d’alerta del consum de dades per a no esgotar les dades de connexió. En programar un límit al consum de dades, l’usuari serà avisat al fet que està arribant a aquest límit, per tant caldrà prendre unes mesures oportunes per a no depassar-lo.

Actualitzacions

Les actualitzacions de les aplicacions ens van arribant sovint, i moltes vegades es descarreguen automàticament en funció de com ho tingui configurat el servei l’usuari. Per això les vacances són un moment en el qual convé vigilar en aquest aspecte i configurar que les actualitzacions es realitzin només quan el mòbil tingui connexió a una xarxa wifi.

Descàrrega prèvia

El vídeo i la música formen part del nostre dia a dia gràcies a algunes aplicacions, però si els utilitzem fora d’una xarxa wifi pot acabar consumint la nostra connexió de dades. Es recomana descarregar els arxius multimèdia que es voldran consumir durant les vacances. També hi ha aplicacions que ofereixen la possibilitat de gaudir dels seus continguts fora de línia.

Prescindir d’aplicacions que no s’utilitzaran

Cada vegada els mòbils, els portàtils o altres dispositius compten amb molts aplicacions que es van incorporant cada vegada i que a vegades funcionen en segon pla consumint les nostres dades. Per a evitar això hem de desactivar o desinstal·lar les aplicacions que no es vagin a utilitzar en vacances.

Configurar aplicacions

WhatsApp és una de les aplicacions que més ús se li dóna, sent molt els vídeos i fotos que poden rebre’s en un sol dia. Perquè la descàrrega dels arxius multimèdia no ens consumeixi una gran quantitat de dades, caldrà configurar l’aplicació perquè les fotos i els vídeos no es descarreguin automàticament, tret que estiguem connectats a una xarxa wifi.

Les fotos

La qualitat de les càmeres fa que el nombre d’instantànies que s’obtenen durant el període estival s’incrementi. Les fotos que volem compartir als nostres familiars, als nostres amics, en molts casos es pugen automàticament al núvol. Cal anar amb compte i desactivar la pujada per defecte de les fotos en el núvol, ajornar l’enviament en estar connectat a una xarxa wifi.