Després de vacances o dies de descans, tocarà tornar a la nostra rutina de treball. Podem trobar-nos que els nostres equips informàtics no s’encenen o no arrenquen, a continuació us donarem algunes solucions.

Corrent d’elèctrica

Endolls

El primer que hem de fer serà revisar que l’endoll que tenim connectat al nostre ordinador estigui funcionant correctament i estigui proporcionant electricitat. Podem utilitzar altres endolls o altres dispositius per a saber si funcionen correctament.

Cable de la font

Hem de revisar que el cable de la font estigui connectat i encès. El recomanable és utilitzar els cables que vénen amb la font, no uns altres compatibles. I usar un cable que sigui nou abans que utilitzar un vell.

Font d’alimentació

Si hem revisat que l’equip està correctament connectat i que li arriba corrent, si no aconsegueix encendre’s, el més possible és que li falti energia. És possible que la font d’alimentació s’hagi danyat.

Es pot espatllar per diferents motius, per la mala ventilació de l’ordinador o per una pujada de tensió. Si arrenquem l’ordinador, veiem que no produeix cap so i que tira fum o fa olor, el més segur és que la font d’alimentació s’hagi danyat i simplement amb substituir-la tindrem solucionat el problema.

Dispositius externs

Ara el recomanable és desconnectar tots els dispositius externs com poden ser els perifèrics o qualsevol disc dur o USB que estigui connectat. Pot ser que algun d’aquests dispositius que tinguem connectats est provocant un conflicte.

Sistema operatiu

Si treballem amb un sistema operatiu Windows, pot ser que aquest sistema sigui causant del problema pel que el nostre ordinador no arrenqui. Ens pot aparèixer les pantalles blaves de Windows que en algun moment pot ocasionar que l’equip no torni a arrencar.

Pot ser que hagi entrat un virus al nostre ordinador, i la situació sigui conseqüència d’algun atac d’aquest tipus. El que podem fer és arrencar el sistema en manera prova de fallades per a comprovar el problema i intentar solucionar-lo, ja que si hi ha algun fitxer corrupte el podrem substituir per un original o simplement realitzar una instal·lació completament nova del sistema.

Hardware

Si hem arribat a aquest punt i els equips segueixen sense arrencar, pot ser que hi hagi components nocius com pot ser la font o la placa base. El recomanable és canviar la font d’alimentació i tornar a provar si és aquesta la culpable. Pot passar que algun cable no estigui funcionant bé o que hi hagi algun problema amb la font.

Placa Base i CPU

Respecte a la placa base, existeixen aparells (comprovadors de placa base) que es connecten via USB a la placa base per a saber les seves fallades. Així i tot, pot ser que sigui suficient canviant la font d’alimentació per a comprovar que no funciona bé la placa. L’últim que mirarem seria la CPU, és un gran problema si volem que el nostre ordinador no aconsegueixi arrancar, el que farem és substituir-la per una altra.

 

Sabem que per a una empresa, que per a la volta de les vacances, el més important és no trobar-se sorpreses, des de JSM Consultoria Tecnològica, preparem a les empreses abans i després de les vacances, per a evitar aquestes sorpreses.

IGUALMENT

SI ET TROBES ALGUNA SORPRESA

CRIDA’NS I T’AJUDAREM