HISTÒRIA DE LES REBAIXES
El 1929 hi va haver una catastròfica caiguda del mercat de valors als Estats Units, comunament anomenat el crac. Les primeres rebaixes van ser el 1930, on diverses empreses es van reunir per establir uns dies en concret. Perquè en aquestes dates els seus preus fossin una mica més baixos per poder augmentar les vendes. Ja que l’economia es va enfonsar i molts dels negocis van haver de tancar.
A Espanya va arribar una mica més tard, Pepín Fernández (fundador de Galeries Preciados), va llançar la primera campanya de rebaixes l’any 1935, però a diferència d’Estats Units ho va fer per vendre l’estoc que sobrava i així deixar espai als productes de nova temporada.
ELS FRAUS MÉS COMUNS
Descomptes falsos
Moltes empreses el que fan és posar que el producte està rebaixat, quan en realitat no és així, l’únic que fan és tapar el preu anterior perquè no es vegi el preu real. Fins i tot hi ha empreses que simplement posen una etiqueta nova a sobre, i quan els treus es veu el preu real.
Pujada de preu dies abans
Un altre frau molt comú és que uns dies abans pugen els preus dels productes que seran rebaixats perquè quan surtin les rebaixes surtin al preu original. No perden diners i així fer creure que han rebaixat productes.
Publicitat enganyosa
Hi ha altres empreses que amplien el seu catàleg amb productes nous i fan que són els productes rebaixats, quan en realitat estan en el preu original, és semblant als descomptes falsos l’únic que canvia és que així es poden inventar el preu original i posar el descompte que ells prefereixin, també hi ha empreses que fan aquest tipus de publicitat:
FRAU PER INTERNET
Per internet és on es pot estafar de forma més fàcil, hi ha moltes persones que es creen suposades empreses, on comercialitzen productes que després acaben sent mentida, però quan et vols adonar ja tenen les dades de la teva targeta, has pagat i no reps el producte o amb les dades et cobren més imports.
COM EVITAR FRAU A INTERNET
Aquests casos no només passen a les rebaixes, passen cada dia, per això cal anar amb compte quan es compra a internet. Hi ha persones que no comproven que sigui una empresa real pel que surten estafats, però, en canvi, hi ha un petit percentatge que busquen si és una empresa és real o no, ja que estàs posant les dades de la teva targeta i no saps a qui pot arribar aquesta informació.
Revisa les ressenyes a Google
Mira les ressenyes a Google, és l’opinió de clients finals i veureu si algú ha tingut algun tipus de problema i si realment l’empresa existeix de debò.
Revisa les xarxes socials
Mira les xarxes socials d’aquesta empresa per veure si trobes alguna cosa sospitosa, com ara que els seguidors tinguin noms de bots.
Posa el nom de l’empresa a internet
Busca el nom de l’empresa per internet així veuràs quins resultats et surten. Sempre hi ha opinions de les marques o empreses, per la qual cosa si és una estafa t’acabaràs adonant.
BONES REBAIXES
Les rebaixes és una bona oportunitat d’aconseguir articles a un preu més econòmic i cal gaudir-ne, amb família, amics, companys, un cafè i unes gangues sentin genial, però sempre sent conscients de les trapichuelas d’alguns comerços o assegurar-se que existeixen les empreses quan comprem per internet.
Deixeu un comentari