INTRODUCCIÓ

La tecnologia no para d’avançar, i és que, estan descobrint moltes coses gràcies a ella, per exemple, com allargar la vida de les persones.

 

ELIXIR DE LA VIDA ETERNA

Hi ha companyies grans com Google, que estan investigant com allargar la vida de l’ésser humà, la qual cosa molts dirien “l’elixir de la vida eterna”, però realment tot això és gràcies a la tecnologia que hi ha avui dia. Van fer una inversió de 400 ,milions d’euros per a poder investigar-ho més de prop, ja que ells pensen que la clau és la biotecnologia molecular, és a dir, en l’ADN. Gràcies a això es podria veure al fet que malalties som més propensos i impedir que apareguin o evolucionin, fins i tot poder curar-les.

La tecnologia

LA TECNOLOGIA EN LA MEDICINA

L’investigador Ginés Morata va iniciar una recerca sobre l’arquitectura biològica de la mosca de la fruita fa gairebé 50 anys. La seva genètica li ha permès entrar en camp com per exemple creixements de tumors, l’envelliment i fins i tot la regeneració d’òrgans. Utilitzen mosques de la fruita perquè la seva genètica té una similitud d’un 65% amb el de l’espècie humana, la qual cosa fa que sigui més fàcil per a la recerca, ja que poden estudiar aspectes importants de la biologia o la malaltia humana. També permet analitzar la funció detallada dels gen que causen malalties, la qual cosa els permet entendre millor les causes de patologies com per exemple l’Alzheimer i el càncer.

La tecnologia

3 AVANÇOS TECNOLÒGICS EN LA MEDICINA

Neuropròtesis

Gràcies a la neuropròtesis en l’àmbit de la rehabilitació, els pacients podran recuperar sentits que havien perdut o que s’havien vist perjudicats. S’encamina a rehabilitar l’oïda, el tacte i la vista.

La tecnologia

Nanotecnologia

Els dispositius nano permetran dosar el tractament de pacients. Avui dia existeixen les bombes d’insulina, això el que fa és envia la quantitat i el moment exacte en el qual el necessita el pacient.

Realitat virtual

La realitat virtual és molt útil, els permet als cirurgians assajar cada vegada que sigui necessària fins a obtenir el resultat esperat i que els resultats siguin millors quan l’apliqui en una situació real.

CONCLUSIÓ

Poc a poc la tecnologia avança i cada vegada se’ns fa més necessària, encara queda molt per evolucionar, però s’estan aconseguint recerques molt interessants i que si es realitzen pot ser un gran avanç per a l’ésser humà.