INTRODUCCIÓ

Com molts sabem la tecnologia està avançant, com per exemple, la intel·ligència artificial. I és que no sols canvia en l’entorn laboral, sinó que també en l’entorn educatiu.

HISTÒRIA DE IA

En 1950 va ser creat el primer ordinador de xarxa neuronal “Snarc” per dos alumnes de Harvard, Marvin Minsky i Dean Edmonds.

Arthur Samuel va crear un programari capaç d’aprendre a jugar als escacs de manera autònoma en 1952.

L’informe estatunidenc ALPAC, va manifestar la falta d’avanços en la recerca de traducció automàtica, que s’utilitzaria per a traduir simultàniament la llengua russa en la guerra freda en 1966.

En 1980, es va acabar la creació de R1 (XCON) de Digital Equipament Corporations. Està dissenyat per a configurar comandes de nous sistemes informàtics, i això va fer que el Japó i els Estats Units s’interessessin i es gastessin més de mil milions de dòlars a l’any. En 1987 va decaure en sorgir noves alternatives i més econòmiques.
En 1997 la IA Deep Blue d’IBM va triomfar sobre el campió mundial d’escacs Gary Kasparov, i aquí va ser on per primera vegada la màquina va guanyar a l’ésser humà.
Gràcies als avanços tecnològics que va haver-hi fins a 2008 va ressorgir la intel·ligència artificial.

 

NEOEDUCACIÓ

La neoeducació és un nou model educatiu que pren elements de la virtualitat i l’aprenentatge presencial.

En Cali es van graduar 200 estudiants sota aquest model, aquest model promet més coneixements en menys temps i més econòmic.

Els alumnes es preparen aprofitant l’ús de les tecnologies de la informació i comunicació (TIC), a més de chatbots, apps, programes entre altres coses. Hi ha un avatar dissenyat perquè imiti els comportaments de l’èsser humà, perquè les classes siguin més didàctiques i sigui capaç de respondre les preguntes dels estudiants.
A més, es pot accedir a la plataforma de la universitat per a revisar les classes de la corresponent matèria, i així optimitzar el temps, ja que no hauràs de desplaçar-te a la universitat.

ELS BENEFICIS DE IA EN L’EDUCACIÓ

Millora el rendiment dels estudiants

És una forma diferent en la qual serà més didàctic, que ajudarà a motivar-los a estudiar.

Intel·ligència artificial

Redueix les tasques administratives

Per exemple, a fer la planificació del que farà aquesta setmana, o a passar llista.

Intel·ligència artificial

Facilita la tasca dels professors

La IA pot ajudar els professors a avaluar als estudiants i que el procés sigui més ràpid.

Intel·ligència artificial

Es pot tenir una atenció més personalitzada

En facilitar la tasca dels professors, aquests tindran més temps per a dedicar-li als alumnes i mirar que necessitats té cadascun i com els pot ajudar a rendir més.

Reduirà l’abandó escolar

A Espanya hi ha una taxa de 13,3% de persones que deixen d’estudiar, encara que en els últims anys ha baixat, continuem estant per sobre de la mitjana europea. La *IA és una gran oportunitat per a baixar més la taxa.

CONCLUSIÓ

És una forma diferent d’ensenyar i estudiar, fins fa poc estàvem acostumats a fer-ho de manera tradicional, però és hora d’evolucionar i fer-ho d’una forma en la qual els alumnes se sentin motivats i el professorat tingui més eines per a poder ensenyar.